Veuillez patienter
  • NOTRE DAME SF-BAY
  • NOTRE DAME SF-BAY
  • NOTRE DAME SF-BAY
  • NOTRE DAME SF-BAY
  • NOTRE DAME SF-BAY
  • NOTRE DAME SF-BAY
  • NOTRE DAME SF-BAY
  • NOTRE DAME SF-BAY
  • NOTRE DAME SF-BAY
  • NOTRE DAME SF-BAY
  • NOTRE DAME SF-BAY
  • NOTRE DAME SF-BAY
  • NOTRE DAME SF-BAY
  • NOTRE DAME SF-BAY
  • NOTRE DAME SF-BAY
  • NOTRE DAME SF-BAY
  • NOTRE DAME SF-BAY
  • NOTRE DAME SF-BAY
LOCATION : Paris, France
PROGRAM : 100 m┬▓ apartment
APPOINTMENT : Refurbishment, Interior design, custom design furniture
DATE : 2017

Starting from the first sketches of the new layout of the program, traditionally worked out in plan, further design developments and identification of different spaces has been resolved designing ceilings rather than floors which are as much as possible preserved open and free flowing.
In the living area, domestic functions take position according to an almost spontaneous functional criteria, given specific nature of the existing space, while the space is free from any partition or enclosure.
A flowing sinuous ceiling line determines main, general areas while floating wooden ceiling panels materialize the focus of typical domestic functions, dining and living.
In a contemporary reading of the traditional French “boiserie”, the continuous wall cladding cabinetry provides specifically designed window frames creating a perceptional rhythm of inbound/outbound views, thus enhancing and drawing into the domestic space stunning views to the nearby Notre Dame Cathedral or overlooking the river Seine but also the whole Paris cityscape open all around
As much as the open views and natural lightning, artificial lighting has been part of the design process from the very beginning, dealing with light as a fluid construction material allowing a living space continuously adapting to the time or mood of a given day while preserving its own identity.
Design and detailing are particularly accurate and discrete while concealing highly technical, state of the art technical equipment and smart technologies.
The design delivers a custom-tailored space, intimate while open to its environment, to allow inspirational living while celebrating the Paris landscape around it.
CLIENT :
Private

ARCHITECT AND INTERIOR DESIGN :
PLC Architectures

DESIGN TEAM :
Pier Luigi Copat, Architect, principal
Justine Saint Faust, Project Architect
Mauro Tonon, Architect

CONTRACTORS :
Hubert WEINZIERL – M17: joinery and custom-made cabinetry
CANDELAS: Audio/Video system
Sarl TIAS : Electrical, lighting, home automation

SPECIAL THANKS :
Franck JAHNICH, M17 joinery and custom-made cabinetry
GL+MC